se vores video

Boligens forårstjek starter med vinduerne

Vinteren er ved at være overstået, foråret står for døren, og det er tid til at gå huset grundigt efter i sømmene udvendigt. Her kan det ikke mindst betale sig at kaste et blik på vinduerne, som har stor betydning for indeklima og varmeregning. Overvejer du, om det er på tide med en udskiftning, så spørg din tømrer først.

Foråret banker heldigvis snart på, og det er på tide at give boligen et kærligt udvendigt eftersyn oven på vinterens frost, sne, slud og sjap. Ikke mindst vinduerne står højt på listen over dele, der kan have brug for et eftersyn, og mange boligejere benytter f.eks. forårets første solskinsdage til at komme ud og få ruderne pudset.

Se vinduerne efter i sømmene
Her kan man med fordel udnytte tiden til at gå vinduerne grundigt efter i sømmene, når man alligevel er i gang, fortæller taksator Michael S. Sørensen fra Bjarne Brath Bygge- & Entreprenørfirma  i Hadsund:

- Man bør bl.a. tjekke, hvordan fugerne omkring vinduerne har klaret sig hen over vinteren, ligesom trærammerne måske kan trænge til en gang maling. Er fugerne eksempelvis begyndt at revne eller på anden vis blevet utætte, koster det ekstra på varmeregningen, hvis ikke man gør noget ved det, siger Michael S. Sørensen og fortsætter: 

- Er vinduerne af ældre dato, kan der også være begyndende råd i rammerne eller punkterede ruder, som man skal forholde sig til. Man kan her overveje, om det ikke var en idé simpelthen at få skiftet vinduerne til nye energivinduer? Vælger man en variant med ramme i træ/alu, sparer man ikke kun penge på varmeregningen fremover. Man slipper også for at bruge ligeså meget tid på vedligehold, da f.eks. ikke behøver at male rammerne om sommeren.

Bliv klogere på vinduer før du går i gang
Michael Sørensen, som er uddannet VELFAC VinduesMester, tilbyder gratis rådgivning og opmåling til boligejere med planer om en vinduesudskiftning. Der er mange spørgsmål forbundet med overvejelser om nye vinduer og hvad de kan gøre for dit hus, dit indeklima og ikke mindst dit energiforbrug.

Mange boligejere undervurderer vinduer og døres betydning for indeklimaet. Mindre træk, mere sollys og friskere luft kan gøre en stor forskel for komforten i hjemmet.

Husk energitilskud og håndværkerfradrag ved vinduesudskiftninger
Endelig understreger Michael, at man som boligejer med planer om vinduesudskiftning har mulighed for at søge energitilskud hos energiselskaberne. Det kræver blot, at man udarbejder ansøgningen, før vinduerne indkøbes, og selve projektet går i gang. Derudover er håndværkerfradraget jo blevet permanent.

- For rigtigt mange er det energibesparelserne, der vejer tungest, når de beslutter sig for at skifte vinduer. Men det er også vigtigt at huske på, at valget af vinduesdesign spiller en afgørende rolle for, hvordan boligen præsenterer sig. Derfor er det altid en god idé at se sig godt for og hente konkret inspiration og rådgivning, inden man træffer den endelige beslutning, siger han.

Bjarne brath
Anlæg
Smedevænget 4
9560 Hadsund
Ikke omfattet af byggarantiordningen

20 35 17 33

CVR: 32443133

Bjarne brath
ejendomme
Ikke omfattet af byggarantiordningen

CVR: 66567516

Bjarne brath
Handelsselskab
Ikke omfattet af byggarantiordningen

21 41 10 11
bjarne@bjarnebrath.dk

CVR: 30922697

Top